środa, 11 października 2017

BATAT Z CZERWONĄ KAPUSTĄ CZYLI KOLOROWE LOVE

Kosmicznie bajeczne kolory, iście w jesiennym klimacie. Dzisiaj zjadłam ten zestaw jako część mojego śniadania. Ale takie warzywka są również idealne na obiad i kolację.




składniki
 
 kawałek batata
kawałek czerwonej kapusty
szczypiorek do woli
koperek do woli
sok z cytryny do pokropienia
można dodać trochę ulubionej oliwy, a można nie dodawać (ja nie dałam)

Wykonanie

Obrać batata, pokroić na średnie a'la kostki, kapustę na grubsze kawałki, koperek i szczypior posiekać tak jak lubimy. Batata i kapustę gotuję na parze około 8 minut. Po czym przekładam do miseczki, posypuję ziołami i kropię cytryną. Jemy nie tylko paszczęką, ale i oczami. Piękne kolory, prawda?
Takie cudo może być jednym z pierwszych dań na wychodzeniu z postu Dąbrowskiej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz