czwartek, 12 października 2017

SURÓWKA BEZ SOLI, ALE ZA TO Z RZODKIEWKĄ I SELEREM NACIOWYM

Niespodziewanie delikatne połączenie smaków. Miałam ochotę na coś odświeżającego i się udało :-)



składniki

2 spore rzodkiewki
1 łodyga selera naciowego z listkami
1 łyżka posiekanego szczypioru
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 mała cebula
sok z cytryny lub ocet jabłkowy 
nie soliłam i nie przyprawiałam, smakowało mi takie właśnie soute

Wykonanie

Rzodkiewki i seler starłam drobno na tarce, dodałam posiekaną cebulę, natkę i szczypior. Całość polałam cytryną. Mega delikatna i odświeżająca surówka. Pyszniutka.
Składniki dozwolone zgodnie z postem dr. Ewy Dąbrowskiej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz