Jesienią na śniadanie chętnie jemy coś ciepłego. Kaszę jaglaną można spożywać na wiele sposobów, na przykład z bananami i jeżynami.
składniki (jedna porcja)
1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
1/2 szklanki mleka roślinnego
1 banan
1 garść prażonych orzechów włoskich
1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
1-2 łyżki jeżyn
coś do posłodzenia - według uznania <u mnie syrop klonowy>
Wykonanie
Kaszę jaglaną umieszczam w garnku i zalewam mlekiem i podgrzewam porządnie (nie zawsze zużywam pół szklanki). W międzyczasie prażę orzechy i kroję banany. Nakładam do miseczki, dodaję siemię lniane i mieszam, potem banany i jeżyny. Całość polewam syropem. Proste i szybkie śniadanie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz