sobota, 31 października 2015

KOKTAJL Z JARMUŻEM I MANGO


Kolejny wartościowy koktajl. Sezon na jarmuż się kończy więc warto doładować baterie :-)


składniki (dwie porcje)

1/2 świeżego mango
1 duża garść umytego jarmużu (porwane liście)
1 zielone kiwi
10 obranych migdałów
1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
3/4 szklanki mleka roślinnego ( sojowe, migdałowe...wg. uznania)
  
Wykonanie

Owoce obieram i ćwiartuję, a z jarmużu usuwam twarde kłącza i rwę na małe kawałki. Wszystkie składniki umieszczam w mikserze i miksuję, całość osiągnie gładką konsystencję. Na koniec dodaję oliwę i jeszcze chwilę miksuję. Smaczne zarówno z lodówki jak i po bezpośrednim przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz