środa, 26 września 2012

PIERTUSZKA NA CHLEB

Nie zawsze jest czym posmarować chleb i nie zawsze wiem na co tak właściwie mam ochotę. Jak mam ochotę na dużą ilość warzyw to robię sałatkę czy surówkę. A co jak po prostu chcę tak sobie coś przegryźć? Niezastąpiona okazuje się wtedy pietruszka i czosnek. Zielenina, która zostanie, wkładana jest do lodówki i zawsze się do czegoś przydaje w ciągu dnia.


składniki

1 lub 2 garście zielonej pietruszki
1 lub 2 ząbki czosnku
sól morska
ulubiona oliwa


Wykonanie

Pietruszkę myję i drobno siekam, dodaję wyciśnięty czosnek i tyle oliwy by pietruszka nie pływała w niej. Solę, więcej niż mam to w zwyczaju, i całość rozcieram widelcem. Warzywka puszczą sok i za 10 minut mam szybką, nazwijmy to, pastę na chleb. Dobre .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz